RSS Feed

Datum: 19 februari 2019
Door: Wesley Post

Wesley Post

Alles wat je aandacht geeft groeit

De blauw-gele meubelgigant zei het ook al eens in een commercial: Alles wat je aandacht geeft groeit. Het is een waarheid die staat als een huis.

Echt alles?

Ja, echt alles. Ja, ook dat waar je nu aan denkt. Als je ergens aandacht aan geeft dan focus je daarop, "Where the attention goes, the engergy flows". De wereld om ons heen zit zo vol met mogelijkheden dat de vraag is wat jíj wilt zien, dat doe je door te focussen.

Voorbeeld

Je kent dat vast wel: Je hebt net een nieuwe auto gekocht, en plotseling zie je exact die auto overal rijden. Of je bent samen met je partner bezig met kinderen, en plotseling zie je overal zwangere vrouwen en mensen met kinderwagens. Die auto's reden er altijd al, die zwangere vrouwen liepen er ook al die tijd wel, die kinderwagens waren er ook ... alleen door je eigen focus erop neem je ze nu bewust waar.

Focus op wat je wil

Het is dus belangrijk op de focussen wat je wél wil. Soms stellen mensen zich als doel iets niet te doen, dat werkt niet. Formuleer je doel dus altijd positief. Een negatief geformuleerd doel is bijvoorbeeld "Ik wil niet meer bang zijn", door het doel op deze manier te stellen focus je nog steeds op het bang zijn. Positief uitgedrukt is vaak het tegenovergestelde hiervan, en wat dat is hangt af van de persoon. "Ik wil onbevangen in het leven staan" zijn de woorden die bij mij op komen.

Dus wat wil jij?

Neem nu even de tijd voor jezelf. Ga eens na welke doelen je jezelf hebt gesteld. Zijn die positief of negatief geformuleerd? En hoe zou je die zelfde doelen positief formuleren? Welke acties zou je daarvoor ondernemen?

Tags: focus doelen-stellen

Reageer

Bekijk recente blogposts - Bekijk alle blogposts - Bekijk alle tags