RSS Feed

Datum: 16 juli 2019
Door: Wesley Post

Wesley Post

Respect voor andermans model van de wereld

Een belangrijke NLP vooronderstelling is "Respect voor andermans model van de wereld". Onlangs zag ik in een TED Talk een prachtig voorbeeld van wat deze vooronderstelling in de praktijk teweeg kan brengen.

TED Talk

TED Talks vind ik fijn om te bekijken. De onderwerpen zijn divers, ze duren over het algemeen zo rond de 18 minuten en zetten me aan het denken. Onlangs zag ik een TED Talk van Megan Phelps-Roper. Mogelijk zegt die naam je niet direct wat. Ze is opgegroeid in de Westboro Baptist Church, bekend van onder andere de documentaires die Louis Theroux daarover gemaakt heeft onder de titel "The Most Hated Family in America". In deze TED Talk verteld Megan over haar ervaringen en wat er uiteindelijk toe geleidt heeft dat ze deze kerk verlaten heeft.

De vooronderstelling

Zonder al te veel weg te geven kan ik je in ieder geval vertellen dat haar verhaal me direct doet denken aan de vooronderstelling "Respect voor andermans model van de wereld". Aan het eind geeft ze zelfs enkele tips, en die tips zijn direct bruikbaar als je nóg meer naar deze vooronderstelling wil gaan leven.

Ben je nieuwsgierig geworden? De TED Talk kan je hier bekijken.

Tags: vooronderstellingen

Reageer

Bekijk recente blogposts - Bekijk alle blogposts - Bekijk alle tags