RSS Feed

Datum: 06 oktober 2019
Door: Wesley Post

Wesley Post

Terugblik: 11 strandentocht

Enige tijd geleden schreef ik al over mijn deelname aan de 11 stranden tocht. Die wandeltocht was gisteren en in deze blogpost wil ik graag terugkijken op die dag. Uiteraard doe ik dat wel met een NLP sausje erover ...

Je vraagt je nu misschien af wel NLP sausje is hierbij ga gebruiken, en voor nu zijn dat de Neurologische Niveau's.

Omgeving

Ik heb de wandeling gelopen vanaf Kijkduin naar Hoek van Holland, een afstand van 11 kilometer. Het is een mooie omgeving waarbij we in het begin door de duinen gelopen zijn en later het strand op gingen. Het weer zat mooi mee, zowel de dagen ervoor als erna was er veel regen en precies deze dag is droog en met een aangename temperatuur. De sfeer, zowel bij de stempelposten als tijdens het wandelen zelf was prima.

Gedrag

Die gemoedelijke sfeer werd grotendeels mogelijk gemaakt door het gedrag wat iedereen liet zien. Vriendelijk zijn tegen elkaar, een praatje maken, enz.

Vaardigheden

De belangrijkste vaardigheid die iedereen heeft ingezet die dag is natuurlijk het lopen. Het is mooi dat iedereen ook hier op een eigen manier invulling aan geeft. Sommigen met een stevig wandel tempo, sommigen doen rustig aan, een enkeling loopt met krukken (wat op het strand toch best een extra uitdaging is!), de meesten lopen in groepen en sommigen hebben hun hond bij zich. Al met al een gezellige variatie.

Waarden & Overtuigingen

Zoals gezegd deed ik mee aan de 11 kilometer afstand, en dat deed ik vanuit de overtuiging dat dat een prima wandeling is. Gedurende de wandeling ontstond er de overtuiging dat 20 kilometer ook goed te doen is. Volgend jaar ga ik dus de 20 kilometer lopen, vanuit startpunt Scheveningen. Ook de organisatie liet zijn waarden en overtuigingen goed zien. Zo werd er bij de stempelposten gezond "snoep" voor onderweg uitgedeeld in de vorm van verschillende soorten fruit, een duidelijke verwijzing naar het doel van gezonder leven van de hartstichting.

Identiteit

Gedurende het evenement ben je natuurlijk vooral wandelaar, of hardloper voor wie de route rennend heeft afgelegd. Bij de finish werden wel zelfs als held aangesproken en binnengehaald.

Missie/Spiritualiteit

Dit is natuurlijk waar het die dag echt om gaat. Sta je achter het goede doel van de hartstichting? Wil je op een leuke manier iets bijdragen aan het behalen van dat doel? Ik gok dat het merendeel van de deelnemers hier volmondig "JA" op kan antwoorden.

Al met al was het een geslaagd evenement op een geslaagde dag, dus wat mij betreft: Tot volgend jaar! Dan loop ik zeker weer mee.

Tags: neurologische-niveaus

Reageer

Bekijk recente blogposts - Bekijk alle blogposts - Bekijk alle tags