RSS Feed

Datum: 30 oktober 2019
Door: Wesley Post

Wesley Post

Doel gehaald

Eén van de essentiële onderdelen van doelen is dat je ze moet stellen, als je geen doel hebt weet je ook niet wanneer je het gehaald hebt. 3 jaar geleden stelde ik mezelf ook een doel ...

Dat doel stelde ik mezelf als onderdeel van mijn NLP Practitioner training. Ik was toen al zo gegrepen door wat ik over NLP leerde dat ik het zeker wist: Ik wil NLP Trainer worden. De stappen er naartoe waren duidelijk, ik had ook een duidelijk idee hoe het zou zijn als ik dit doel gehaald had en het zal duidelijk zijn dat dat idee mij blij maakte.

Wat volgde was een proces met vele pieken en dalen. Soms was het simpelweg super leuk om dingen te doen die ik nog nooit gedaan had, zo had ik al jaren mijn verjaardag al niet gevierd, en soms moest ik diep naar binnen naar daar waar het pijn doet.

Afgelopen maand werd het resultaat van dat proces stevig op de proef gesteld. Die proef was het examen tot internationaal gecertificeerd NLP Trainer. Dat begon met een theorie gesprek aan het begin van de maand. Wie mij een beetje kent weet dat theorie voor mij comfort-zone is, dus dat was geen probleem. In de herfstvakantie volgde er drie praktijkdagen. Bij iedereen in de groep gebeurde er van alles door de combinatie van stress, slecht slapen en zaken die toch net even anders lopen dan je dacht.

Ook op mij had dit effect. Op zo'n moment komt mijn oude overlevingsstrategie me weer helpen. Die strategie zorgt ervoor dat ik wel kan blijven nadenken en de juiste keuzes kan blijven maken.

Uiteindelijk heeft dat geleidt tot een resultaat waar ik trots op ben, ik ben geslaagd en mag me daarmee internationaal gecertificeerd NLP Trainer noemen. Terugkijkend is het een mooi proces geweest en ben ik blij dat het gelopen is zoals het is gelopen. Voor mij is dit bewijs dat je kan halen wat je wil, mits je bereid bent daar tijd en energie in te stoppen.

Daarom eindig ik deze blog met een aantal vragen:

  • Wat wil jij graag bereiken?
  • Wat zie, hoor, voel, ruik en proef je als je dat behaald hebt?
  • Hoe zal jij weten dat je je doel behaald hebt?
  • Hoe zou jij je voelen als je jouw doel bereikt hebt?
  • Wat is de eerste stap die je nu kan zetten?

Tags: doelen-stellen nlp

Reageer

Bekijk recente blogposts - Bekijk alle blogposts - Bekijk alle tags