Over mij

Foto

In mijn coaching maak ik veel gebruik van NLP, dus hoe toepasselijk zou het zijn als ik ook NLP zou gebruiken om je mij wat beter te laten kennen? Loop je met me mee over de Neurologische Niveau's? En mocht die term je niets zeggen dan is dat ook geen probleem, lees gewoon rustig verder.

Missie/Spiritualiteit

Foto

Mijn missie is om mensen te helpen. Ik doe dat met het geloof dat de wereld mooier zou zijn als iedereen kennis gemaakt heeft met NLP.

Identiteit

Allereerst ben ik uiteraard mezelf, daarnaast ben ik zo ver met het integreren van NLP bij mezelf dat ik vind dat ik NLP ben.

Waarden & Overtuigingen

Mijn belangrijkste waarden als het gaat om coaching zijn: Begrip, openheid en veiligheid. Met begrip bedoel ik dat niets te gek is, je moet je begrepen voelen. Naar mijn mening is dit essentieel, want wie wil er nou een coach die geen begrip heeft voor jouw situatie?

Als het goed is komt openheid dan vanzelf. Openheid werkt voor mij beide kanten op. Als je als cliƫnt niet open kan zijn blijven er misschien mogelijkheden liggen, als je als coach niet open kan zijn mis je misschien een kans om iemand te kunnen helpen.

Veiligheid is voor mij de waarde die openheid en begrip mogelijk maakt, je moet je veilig voelen om jouw verhaal, wat jouw persoonlijke verhaal is, te kunnen vertellen en de veiligheid voelen om dat ook te doen.

Daarnaast heb ik de overtuiging dat door middel van NLP alles op te lossen is wat zich in je hoofd af speelt.

Vaardigheden

De vaardigheden die ik inzet om mensen te helpen komen uiteraard voort uit NLP. Alle methodes, oefeningen en inzichten hebben allemaal hun plek in de volle gereedschapkist waar ik uit kan putten.

Gedrag

Wat ik doe om goed te kunnen helpen is goed luisteren, veel (door)vragen, rustig blijven en vooral: Niet oordelen. Er is geen goed of fout, het enige waar we naar kijken is of iets voor jou functioneel is of niet.

Omgeving

Uiteraard kan dit alleen in een veilige, neutrale omgeving, een omgeving waar je zonder problemen je verhaal kan doen.